Cafe_bispetorv_hvid_200
bollinger_champagne

Bollinger Champagne Special Cuvée

"Jeg drikker Champagne Bollinger, når jeg er lykkelig. Og jeg drikker den også, når jeg er ked af det. Nogle gange drikker jeg den, når jeg er alene; og når jeg er sammen med andre, betragter jeg den som helt nødvendig. Jeg nipper til den, når jeg ikke er sulten, og drikker den, når jeg er. Ellers rører jeg den aldrig - undtagen når jeg er tørstig." Citat Madame Lily Bollinger. Maison Bollinger blev grundlagt i 1829. Champagne Bollinger er et af de mest respekterede vartegn for kvalitet og luksus, og husets track- record for konstant topkvalitet er uden sidestykke. Bollinger er den fremmeste eksponent for Pinot Noir-druen i Champagne. De fleste af husets vine indeholder ca 2/3 Pinot Noir, hvorfor Bollinger-vinene er kraftigere end alle andre Champagner. Andelen af druer fra Grand Cru og 1. Crumarker er ekstremt højt i vinene. Bollingers "standard- champagne", Special Cuvée, indeholder for eksempel 80% druer fra Grand Cru og 1. Cru-marker! Special Cuvée er trods sit navn (og sin kvalitet!) husets "standardcuvée". Bollingers stil kommer utvetydigt til udtryk i denne rige og, for en standardcuvée, forbløffende komplekse Champagne. Den mest kraftfulde non-vintage Champagne der laves.

Fakta om varen

 • Rating: 93 pts Wine Spectator som skriver; "It's hard to find a better non-vintage cuvée than this. Complex and elegant, evoking ginger, jasmine, citrus and honey aromas and flavors, accented by a biscuit and grain component coming as much from barrel fermentation as from yeast aging. It's very firmly structured and long. It's a beautiful Champagne that can be enjoyed with a variety of foods, including Asian cuisine or Parmesan cheese."
 • Kåret som bedste champagne i La Revue du Vin de France's Champagne test "Les plus belles maisons de Champagne", dec 05 - jan 06
 • "Bollingers Special Cuvée er og bliver én af de store huses skarpeste standard cuveer. Den sidder lige i det skarpe skab hver eneste gang", citat Gastro d. 18-09-2009
 • Årets "Bedste Køb" i Oldenburgs Vinguide 2006; "Overbevisende Champagne med middelfyldig krop, men stor intensitet og længde. Den nærmest tigger om mad"
 • Rosende omtale i Børsen, 23/12-05; "Træfsikre Bollinger er en mandechampagne med masser af karakter, fyldighed og en skarp finesse i en flot kombination som fint kan magte at blive taget til bords nytårsaften"
 • 5 stjerner i Dagbladet Information 24/9-05; "Bollingers Special Cuvee har det, som alle politiske partier leder efter i disse år. Den har nemlig sin helt egen fortælling, som hænger nøje sammen med, at det er James Bonds yndlingschampagne. Bollinger husets Special Cuvee er faktisk husets standard champagne, og selvom vi nu er oppe i næsten 300 kr. pr. flaske, så er det langt mindre end man ofte kommer til at betale for Special Cuveer. Champagne fra Bollinger er baseret på pinot noir druen, som udgør 60%, mens der kun er 25% chardonnay og endelig er den tredje drue i champagne distriktet pinot meunier også blandet i mosten. Det specielle ved Bollinger champagnen er, at der er tilsat 5-10% af de fineste druer, som har ligget i Bollingers kældre i mange år og lagret. En flot gul champagne med masser af brus, og en fin duft af modne æbler og citrus frugter. "
 • 91 pts på www.debedstevine.dk 20/9-04; "Eminent. Meget kompleks næse og allerede lettilgængelig og charmerende. Sprød og elegant næse med dejlige toner af rugbrød - på samme tid rig og kultiveret - citrus, æbler, mineraler og perfekt sødme. Fantastisk struktur og eminent syre - på samme tid rank og bred - et mesterværk hvad angår blandingsteknik - gåde både som aperitif og som mad-champagne."
 • 10/10 point i MetroXpress 30/12-03; "Flotte perler med en lidt dybere farve end de foregående. Man fornemmer sekundet vinen rammer paletten at man har med et fremragende håndværk at gøre. Der er blevet kræset om denne vin fra drue, til produktion! fylden er rund og imødekommende frugt sødmen er flot integreret med syren, der i kombination med moussen giver et charmerende og fuldendt billede. Som kun en rigtig champagne kan tilbyde. Den bedste non-vintage champagne jeg har smagt!"
 • Bollinger Special Cuvée er den eneste Champagne overhovedet på Wine Spectators liste "Top 100 wines of 2003". Bollinger Special Cuvée placerede sig som nr 69 på den eksklusive liste.
 • Suveræn 5-stjernet vinder af Revue de Vins de Frances kæmpetest af non-vintage Champagne. "Langt den bedste non-vintage Champagne" citat Revue de Vins de France.
 • 6 stjerner i Jyllands-Posten 21/12-02 ;"...knivskarp, ren og præcis."
 • Øvrig rating: Huset Bollinger tildeles 96 ud af 100 point i Christie's "World Encyplopedia of Champagne"
 • Druesorter: 60% Pinot Noir, 25% Chardonnay, 15% Pinot Meunier. 80% stammer fra Grand Cru og 1. Cru-marker
 • Lagring inden frigivelse: Minimum 3 år, 5% af vinen udgøres af 15 år gammel reservevin.
 • Drikkemoden: Vinen er drikkemoden ved frigivelse
 • Anbefales til: Aperitif, kraftige retter med skaldyr, fuglevildt og fede fisketyper.
 • Producent: BOLLINGER


ÅBNINGSTIDER

Mandag-fredag 9.30-20
(køkkenet lukker kl. 19.30)

Lørdag 9-15
(køkkenet lukker kl. 14.30)

Mad ud af huset
Ring på tlf. 98 99 99 22

RC BRANDFLAG BEAM CMYK20Converted eps

Cafe Bispetorv • Bispetorv 36 • 9800 Hjørring • Tlf.98 99 99 22